Wij overtreffen uw verwachtingen!

Wij overtreffen uw verwachtingen!

In het bedrijvencentrum Van Linge aan de Transportweg nummer 11 zijn verschillende bedrijven gehuisvest. Eén daarvan is ILEXYS.

ILEXYS inkoopdiensten staat op de voorpagina van de folder en verder: met gemak besparen op inkoop. Hoe dat allemaal in z’n werk gaat wordt in de folder prachtig verwoord. Wij vragen uitleg hierover aan Henk van Dijk, directeur/oprichter en Emil Kroezen, hoofd inkoop.

Een ondernemer moet ondernemen. Hij/zij kan daar geld mee verdienen. Zaken zoals de (loon)administratie, zoeken naar het juiste personeel e.d. kun je uit besteden aan respectievelijk een administratiekantoor/ payroll bedrijf of een consultancybureau. In veel gevallen is een onderneming te klein om een eigen personeelsfunctionaris of loonadministrateur in dienst te hebben. Ook de inkoop kun je uitbesteden en daar ook nog eens flink op besparen Nou, dat ontzorgen en besparen op de inkoop, daar houdt grof gezegd ILEXYS zich mee bezig. Dit geldt voornamelijk voor de grootindustrie en het industrieel MKB. Maar ze doen meer. Op het gebied van facilitaire dienstverlening -bewaking, catering en schoonmaak, staan ze eveneens klaar als tussenpersoon, waardoor u ook op dit vlak wordt ontzorgd.

Hoe kun je onbezorgd inkopen?

“Met de inkopen bedoelen we alle inkopen exclusief de (hulp)grondstoffen. Die indirecte goederen kunnen variëren van toiletrollen, kantoorartikelen en oordopjes tot de meest geavanceerde robots en/of grote machines en alles wat daartussen zit. Eerst peilen we de wensen en eisen van de klant. Wij kopen in wat de klant wil. Dan gaat ons team aan de slag om te kijken waar je dit het voordeligste kunt inkopen en bepalen we tevens de beste kwaliteit-prijs verhouding”. “Het vinden van de beste deals is onze specialiteit. De klant krijgt hiervan een offertevergelijking en bepaalt dan pas of de koop door kan gaan. De keuze is vrij. Na het groene licht worden de goederen besteld, betaald en zorgt ILEXYS dat die bij u worden afgeleverd. U krijgt slechts één factuur. Wij opereren totaal onafhankelijk,” vertellen Henk van Dijk en Emil Kroezen. “Deze manier van werken kan voor de klant een inkoopbesparing opleveren van wel 15% op de directe kosten en voor de indirecte kosten kan dit oplopen tot 60%!”

ILEXYS begeleidt ook inkooporganisaties van bestaande bedrijven. Door deze samenwerking leidt dit tot een optimale inkoop.

Het vakkundige team van ILEXYS bestaat uit 5 inkopers, 3 mensen die zich bezighouden met de financiën, één dame op de receptie, een specialist logistiek, een ICT-deskundige. Alles onder leiding van Henk van Dijk.

DSC5169

Henk heeft zijn sporen verdiend als hoofd inkoop bij De Eendracht Kartonfabriek in Appingedam. Helaas ging die in 2006 ter ziele. Henk kwam op straat te staan. Op 1 oktober van hetzelfde jaar start hij een holding: ILE-management. ILE staat voor Inkoop, Logistiek en Energie. In 2012 gaat hij alleen verder. Zijn specialiteit: inkoop voor industriële bedrijven gaat van start onder de naam ILEXYS. Eerst vanuit Emmen en sinds mei dit jaar vanuit Veendam. De eerste 3 letters van de nieuwe naam staan voor dezelfde woorden. Emil Kroezen werkt sinds 2013 bij ILEXYS. Zijn achtergrond ligt in de elektrotechniek.

Inkoopportaal

Het team heeft met elkaar een digitaal inkoopportaal gebouwd om de administratieve verwerking nog sneller en doeltreffender uit te voeren. Een order hoeft slechts éénmaal handmatig te worden ingevoerd, in de nabije toekomst is ook dit overbodig. Alle systemen zijn met elkaar gekoppeld, zodat tijdverlies tot een minimum wordt teruggebracht. Ook is dit systeem volledig transparant. Er zijn géén geheimen en de afspraken zijn via een staffel voor iedereen helder, overzichtelijk en duidelijk. Of zoals de folder aangeeft: flexibel, transparant en service gericht. Iedereen weet waaraan hij toe is. De inkoop op maat wordt geregeld vanuit de thuisbasis Veendam, maar er wordt ook indien dat wenselijk is op locatie gewerkt.

Er wordt bespaard op de inkoopkosten, de interne organisatie en maar liefst 99% minder facturen.

02

Schematisch ziet het plaatje er als bovenuit. “Belangrijk is dat alle drie de partijen uiteindelijk tevreden zijn,” memoreert Henk van Dijk. “De besparingen hoeven geen invloed te hebben op de service, die blijft op topniveau.”

 

Magazijnbeheer

ILEXYS is sterk in het beheren van uw magazijn. Ze zorgen ervoor dat de voorraad op peil blijft, zodat u nooit mis grijpt. Voordeel hiervan is dat het voorraadmanagement altijd gericht is op een hoge servicegraad, het verlagen van de voorraden, het verbeteren van de voorraadniveaus, het verbeteren van het overzicht en last but not least tijdbesparing.

 

Webshop

De webshop is onderverdeeld in verschillende groepen zoals:

Groep

 

Voorbeelden

facilitair materiaal
chemische producten
magazijn/transport
MRO producten
verpakkingsmaterialen
verspanend gereedschap
persoonlijke beschermingsmiddelen
  schoonmaakmiddelen - kantoorartikelen
lijmsoorten - koelvloeistof
bouwladders - vloerroosters
onderhoud en reparatie producten
van kartonnen dozen tot zeecontainers
boren, frezen, zagen en schuren
veiligheidsschoenen - oordopjes

en alles wat met bovengenoemde rubrieken te maken heeft.

DSC5154

Staat iets er niet bij, dan kan het altijd in overleg geregeld worden. Wilt u een speciale leverancier, ook dat kan. Er is bij ILEXYS veel, bijna alles is mogelijk.

Groei

Binnen 3 jaar verwacht de directie een verdubbeling van de omzet te kunnen realiseren. Het prijsniveau zal hierdoor nog verder zakken. De klant profiteert hiervan. Er zal nog meer digitaal gaan plaatsvinden hetgeen eveneens de kosten drukt. ILEXYS opereert voornamelijk West-Europees. Het leeuwendeel van de omzet ligt in Nederland – 60%. De overige 40% wordt verdeeld over de België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Tsjechië en Roemenië.

DSC5162