Warehouse management

Optimale voorraden, nooit meer misgrijpen.

Optimale voorraad tegen de laagste kosten

Precies in huis hebben wat nodig is. Niet meer en niet minder. Dat is in onze ogen de optimale vorm van magazijnbeheer. Wij zorgen niet alleen voor een besparing in de voorraadkosten, maar ondersteunen ook uw productieproces.

Warehouse 1

Onze beloftes

Heeft u te kampen met een storing van uw productiemachines? Dan wilt u dat de benodigde onderdelen op voorraad zijn, zodat de storing snel verholpen kan worden. Datzelfde geldt ook voor uw voorraad verbruiksgoederen. Daarom zorgen wij ervoor dat uw voorraad altijd op peil is. Zo komt u straks nooit meer voor onaangename administratieve of operationele verrassingen te staan.

Hoe we dat bereiken? Dat stellen we samen met u vast. We bepalen waar uw behoeftes liggen en wat wij vervolgens kunnen doen om de targets te halen. Daarbij ligt onze focus op een hoge servicegraad en lagere kosten. 

Magazijnbeheer bij ILEXYS

Magazijn in consignatie

Wilt u dat de voorraden in uw magazijn geen financiële last vormen voor uw organisatie? Dan kunnen wij, onder bepaalde voorwaarden, uw magazijn in consignatie nemen. De consignatievoorraden blijven bij u op locatie en zijn eigendom van ILEXYS. Pas op het moment dat u de goederen gebruikt, worden deze in rekening gebracht.

VMI-magazijn

U kunt uiteraard ook het gehele beheer van uw magazijn aan ons overdragen. Wij zorgen er dan voor dat de afgesproken voorraden altijd aanwezig zijn in uw VMI (Vendor Managed Inventory)-magazijn. Dit doen we door duidelijke minimum- en maximum aantallen vast te stellen. Deze baseren we op het door u verwachte gebruik. 

U kunt het magazijn in consignatie en het VMI-magazijn uiteraard ook combineren. 

Bijbehorende inkoopbegeleiding

Wij bieden magazijnbeheer altijd aan in combinatie met onze inkoopbegeleiding. Bij ILEXYS vinden we namelijk dat een goed magazijn valt of staat met een goed geoliede inkooporganisatie. Wij werken indien gewenst bij u op locatie en richten ons op de volgende resultaten:

 • Verlaging van de voorraden
 • Verbetering van de voorraadniveaus (min/max)
 • Vermindering van het aantal out-of-stock meldingen
 • Verbetering van het overzicht in uw magazijn
 • Besparing van tijd door het gebruik van moderne magazijn tools
Warehouse 2
Warehouse 3

Voordelen uitgifte systemen

 • Daling verbruik tot 50%
 • 24/7 beschikbaarheid
 • Tijdswinst
 • Hogere productiviteit
 • Veiliger werken
 • Correcte voorraad
 • Automatische bevoorrading
 • 100% traceerbaar

Veelgestelde vragen

Ja, ILEXYS heeft een compleet Inkoopplatform waarin we van de aanvraag tot betaling en back service alles voor de klant regelen, waarbij zeer efficiënt en klantvriendelijk te werk gaan.

Ook hierin is ILEXYS uniek, wij zullen onze klanten altijd vrij laten in hun keuzes, we maken altijd een voorstel, eventueel met alternatieven, waaruit de klant zijn eigen keuze kan maken. Wel uitbesteden maar toch het stuur zelf in handen houden.

Wij staan open voor elke vorm van samenwerking die een klant wil aangaan, echter de meest ideale oplossing is de indirecte inkoop, zowel NPR als Tail Spend, aan ILEXYS uit te besteden maar dan wel ons inkoopplatform koppelen aan uw ERP systeem. Met een koppeling hebben zowel de klant als ILEXYS 100% dezelfde inkoopdata in hun systemen opgenomen maar doet ILEXYS het werk.

Zo hebt u alle data, ook als u niet met ons verder wilt, altijd in uw eigen inkoopsysteem opgenomen. Daarom bent u bij ons ten allen tijde vrij om de samenwerking op te zeggen.

Ga voor optimale begeleiding

Enthousiast over onze mogelijkheden? Neem contact op door te bellen naar 0591 239111, te mailen naar info@ilexys.com of door onderstaand formulier in te vullen. We plannen graag een afspraak met u in, zodat we u kunnen laten zien hoe we uw organisatie kosten laten besparen op het gebied van magazijnbeheer.