Tail Spend Management

Zodat u zich kunt concentreren op uw core business.

Geef het uit handen

Het grootste gedeelte van de inkoopomzet besteedt u hoogstwaarschijnlijk uit aan een beperkt aantal leveranciers. Maar bij Tail Spend gaat het om vele kleine orders met een gemiddeld lage ordergrootte bij veel verschillende leveranciers. Dat zorgt er vaak voor dat uw handling kosten per order bij uw inkoopafdeling en financiële administratie veel te hoog zijn. ILEXYS verlaagt deze kosten voor u.

Onze aanpak

We analyseren en bepalen samen de omvang van de Tail Spend en maken op basis daarvan een contract voor uw Tail Spend management. Na het afsluiten van dit contract plaatst u voor al uw Tail Spend eenvoudig via ons systeem uw orders:

  1. U plaatst uw offerte aanvraag in onze bestel app en ziet in het ILEXYS bestelsysteem ook snel en overzichtelijk welke orders u al eerder heeft geplaatst.
  2. Wij gaan op zoek naar de beste prijzen.
  3. Vervolgens maken we voor u een passende offerte.
  4. Pas na uw persoonlijke akkoord bestellen én betalen wij de artikelen, waarna deze bij u afgeleverd worden.
  5. U ontvangt één factuur voor alle geplaatste orders in een bepaalde periode.
  6. Wij vragen hiervoor een (lage) procentuele toeslag op de inkoopkosten.
Ts 1
Ts 2

Uw voordeel

Wij verlagen uw orderverwerking tot wel 80%. Een significante verbetering. Dit bereiken we door een reductie van de factuurverwerking tot 98% en een besparing op de C en D goederen. Zo kan uw inkoopafdeling zich volledig richten op de grotere Spend van A en B goederen. Zo kunt u zich concentreren op uw core business.

Veelgestelde vragen

Ja, ILEXYS heeft een compleet Inkoopplatform waarin we van de aanvraag tot betaling en back service alles voor de klant regelen, waarbij zeer efficiënt en klantvriendelijk te werk gaan.

Ook hierin is ILEXYS uniek, wij zullen onze klanten altijd vrij laten in hun keuzes, we maken altijd een voorstel, eventueel met alternatieven, waaruit de klant zijn eigen keuze kan maken. Wel uitbesteden maar toch het stuur zelf in handen houden.

Wij staan open voor elke vorm van samenwerking die een klant wil aangaan, echter de meest ideale oplossing is de indirecte inkoop, zowel NPR als Tail Spend, aan ILEXYS uit te besteden maar dan wel ons inkoopplatform koppelen aan uw ERP systeem. Met een koppeling hebben zowel de klant als ILEXYS 100% dezelfde inkoopdata in hun systemen opgenomen maar doet ILEXYS het werk.

Zo hebt u alle data, ook als u niet met ons verder wilt, altijd in uw eigen inkoopsysteem opgenomen. Daarom bent u bij ons ten allen tijde vrij om de samenwerking op te zeggen.

Verleg de focus

Enthousiast over onze mogelijkheden? Neem contact op door te bellen naar 0591 239111, te mailen naar info@ilexys.com of door het onderstaande contactformulier in te vullen. We plannen graag een afspraak met u in, zodat we u kunnen laten zien hoe we uw organisatie kosten laten besparen op het gebied van Tail Spend Management.