P2P optimalisatie

Van aanvraag tot factuurverwerking volledig geautomatiseerd.

Aan u de keuze

Hoe meer u het proces van Purchase to Pay automatiseert, hoe efficiënter u uw inkoop organiseert. ILEXYS biedt via SaaS software hiervoor verschillende mogelijkheden:

Optie 1: Stand alone werken in ons portaal via Internet. Kies deze optie wanneer u zelf geen (goed) inkoopsysteem hebt. Ons systeem passen wij geheel aan uw wensen aan. Zo kunnen wij financiële coderingen, afleveradressen en catalogi naar wens toevoegen. Ook is het mogelijk om voor u een 3-traps goedkeursysteem voor offertes in te stellen.

Optie 2: Stand alone en eigen ERP. Kies deze optie wanneer u via ons portal wilt aanvragen, maar de inkooporders via uw eigen inkoopsysteem wilt verwerken. U maakt dan op basis van onze offerte een inkooporder aan in uw eigen systeem. Wij ontvangen een PDF inkooporder en nemen de gegevens over in ons systeem. De werkwijze is vervolgens gelijk aan de werkwijze bij optie 1.

Optie 3: Ons Portal gekoppeld aan uw ERP systeem. Kies deze optie wanneer u het inkoopproces nagenoeg volledig wilt automatiseren (90% van het inkoopproces verloopt dan automatisch). Deze optie is het meest efficiënt. Met een koppeling beschikt u in uw eigen systeem over precies dezelfde inkoopdata als ILEXYS, maar doen wij het werk voor u.

Het proces is simpel

Klant- en gebruiksvriendelijk en geheel te volgen via het portal:

 1. U maakt een aanvraag in het portal.
 2. ILEXYS verwerkt deze in het eigen systeem.
 3. U ontvangt in het portal een offerte en kunt deze goed- of afkeuren.
 4. Na uw goedkeuring sturen wij de order door naar de leverancier die de producten direct bij u aflevert.
 5. ILEXYS krijgt melding van de levering en factureert deze aan u door.
P2p 1

(Blauw = ILEXYS / Groen = Klant)

P2p 2

De voordelen

Met deze aanpak zorgen we ervoor dat:

 • u het aantal leveranciers drastisch kunt beperken tot 1 partner voor uw indirecte inkoop.
 • u beschikt over 100% overzicht en real time info over de ordervoortgang.
 • de verwerking van uw order zeer snel verloopt (binnen 24 uur).
 •  u de verwerking van alle crediteuren facturen aan ILEXYS kunt overlaten;
 •  u nog maar 1 verzamelfactuur per week hoeft te verwerken.
 •  u rekening hoeft te houden met nog maar 1 betalingstermijn.

Veelgestelde vragen

Ja, ILEXYS heeft een compleet Inkoopplatform waarin we van de aanvraag tot betaling en back service alles voor de klant regelen, waarbij zeer efficiënt en klantvriendelijk te werk gaan.

Ook hierin is ILEXYS uniek, wij zullen onze klanten altijd vrij laten in hun keuzes, we maken altijd een voorstel, eventueel met alternatieven, waaruit de klant zijn eigen keuze kan maken. Wel uitbesteden maar toch het stuur zelf in handen houden.

Wij staan open voor elke vorm van samenwerking die een klant wil aangaan, echter de meest ideale oplossing is de indirecte inkoop, zowel NPR als Tail Spend, aan ILEXYS uit te besteden maar dan wel ons inkoopplatform koppelen aan uw ERP systeem. Met een koppeling hebben zowel de klant als ILEXYS 100% dezelfde inkoopdata in hun systemen opgenomen maar doet ILEXYS het werk.

Zo hebt u alle data, ook als u niet met ons verder wilt, altijd in uw eigen inkoopsysteem opgenomen. Daarom bent u bij ons ten allen tijde vrij om de samenwerking op te zeggen.

Vraag een testaccount aan!

Bekijk op ons Inkoopportaal I-app 3.0 en vraag meteen een persoonlijk testaccount aan. Bent u na het inzien van ons inkoopportaal enthousiast geworden? Dan vertellen wij u er graag alles over.